Egy nemzeti étel, egy hagyomány, egy olyan kapocs az anyaföldhöz, ami szinte tájegységenként más formában van jelen. Van ezer verziója és mindenki a magáét tartja az igazinak, ebben ölt testet az egyszeri ember lokálpatriótizmusa.

Persze ez így okozhat vitákat is, de ebből nem lesz veszekedés, mindig a szakács tudja szerinte mi a jó.
Az járt a fejemben miközben készült, hogy mennyire az vált nekem alappá, amit a nagymamám készített, ami szinte gyerekként a nyelvem alá szorult íz. Persze nyitott vagyok mindenre, bármilyen formában megeszem és elfogadom, nem tagadom meg a lecsó nevet eszik fajtájától sem, de nálam ha készül, akkor mindig úgy készül ahogy a nagyi csinálta. 
Ez is egy nyitottsági kérdés, mint oly sok minden az életünkben. El tudjuk-e fogadni, hogy mások másképpen, máshogy élvezik a föld ilyentén örömeit? 
Szerző: Koborlovag  2021.07.05. 13:16 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://inkvizitor78.blog.hu/api/trackback/id/tr5516613374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása